Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Haute Valeur Environnementale’ certificering, het alternatief voor biologisch?

Frankrijk is de afgelopen jaren de grootste producent van biologisch voedsel van Europa geworden. Boeren verdienen er meer mee, de consument lijkt steeds enthousiaster. Toch is in Frankrijk de afgelopen jaren ook een alternatief certificeringssysteem ontwikkeld, Haute Valeur Environnementale (HVE) genaamd.

Met deze certificering worden boerenbedrijven gestimuleerd tot een milieuvriendelijke aanpak. Doel van HVE is ook de consument te garanderen dat op een bepaald landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak wordt toegepast. Op deze manier wil de regering de Franse landbouw naar een agro-ecologische transitie leiden. In 2020 mochten 8 218 agrarische bedrijven dit HVE label dragen. Doel is de komende twee jaar nog eens 4 000 landbouwbedrijven te certificeren met behulp van gelden uit het herstelplan.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Agroberichten Buitenland

Voor meer informatie: www.hve-asso.com

Publicatiedatum: