Tholen - Een dag nadat biologisch melkveehouder Johan de Jong in Dinteloord via social media deelde dat hij een melktap op zijn bedrijf had neergezet, meldden zich al een stuk of tien klanten om de verse melk te tappen. "Ik was verbaasd hoe snel dat gaat", vertelt Johan. "Hij staat er nu een week en er komen doorlopend klanten."
Omega balans
Sinds twee jaar is het bedrijf van Johan biologisch. Het resultaat daarvan is terug te proeven in de melk, vertelt hij. "We gebruiken geen krachtvoer meer in de vorm van brokken, maar geven onze koeien alleen extra granen en kruiden." Johan liet de melk onderzoeken door een onderzoeksbureau. "Daaruit bleek dat de melk een heel positieve verhouding Omega-6 en Omega-3 heeft. Omega-6 is ontstekingsbevorderend en Omega-3 is ontstekingsremmend. De verhouding tussen die twee is met 0,98 verschil heel goed in balans."
Met de melktap wil Johan zijn product bekend maken bij mensen in de buurt. "Ik denk dat we meer lokaal kunnen doen. Ik sta 100% achter mijn product en vind het leuk dat mensen in de buurt dat ook ontdekken."
Voor meer informatie:
Johan de Jong
Melkveehouderij de Jong
Mariadijk 4
4671 PB Dinteloord