Natuurvoedingskundige Peter van Berckel is exclusief distributeur geworden van Picklestone uit Japan. Peter schreef het boek Tsukémono, wat volledig aan het picklen in de pers geweid is. In het boek zijn ruim 50 recepten opgenomen vol ingrediënten uit de natuurvoedingswinkel.
Dit model bouwt voort op een eeuwenoude en beproefde Japanse traditie. Picklestone won de Japanse Good Design Award 2018.
"De pickle-pers is al 40 jaar een bekend keukenapparaat in de natuurvoedingsbranche. Je maakt in een handomdraai onder druk een gezonde groentepickle", vertelt Peter. "Met de huidige belangstelling voor fermenteren staat de pickle-pers momenteel volop in de belangstelling."
Picklestone
"Deze duurzame pickle-persen tillen het picklen naar een hoger en esthetisch plan. Ze zijn gemaakt van glas, geurend cipressenhout en graniet. Het graniet wordt afgenomen bij een steenhouwer wiens bedrijf eerder is verwoest door een aardbeving."
Voor meer informatie: www.petervanberckel.nl/winkel