In America bij Venlo telen de gebroeders Tielen, Johan en Toon, o.a. rabarber. Ze telen verschillende soorten al is de 'frambozen rood' de voornaamste soort. Dit is een roodkokend soort die geschikt is voor vroege teelt. Johan; "Wat ik zo mooi vind aan rabarber is dat we deze al telen voordat alle bladeren aan de bomen zitten. Prachtig vind ik dat".
Het oorspronkelijke seizoen van rabarber is van april tot en met juni, al telen de Bio Brothers tot september. Johan: "Het is op zich een gemakkelijk gewas, redelijk ongevoelig voor ongedierte, ziekten en schimmels, maar de gezondheid van de bodem is wel enorm belangrijk. Goed onkruidmanagement is wel nodig om ziekten te voorkomen. Verder composteren wij bladeren en takken waarmee we voor een goede bodem zorgen. Rabarber houdt van water, dus we moeten ook zorgen voor een wat nattere zandgrond. Hagel zien we liever niet, dat overleeft rabarber niet. Helaas hebben we dat niet zelf in de hand, dus hopelijk zijn ook dit seizoen de weergoden ons weer goed gezind".
Bron: Odin