Op 19 maart hield Ontwikkelboerderij De Laarhoeve samen met ZLTO een bijeenkomst voor geïnteresseerden in verwerking van 2e keus groenten en fruit. De Laarhoeve beschikt over een productiekeuken waar restpartijen groenten en fruit worden verwerkt tot jam, soep, chutney of ragout. "Zo voorkomen we voedselverspilling én zorgen we voor extra rendement", aldus Judy Kerkhofs.
De Laarhoeve is een ontwikkelboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking en al bijna twintig jaar bezig met jam, chutney, conserven en weckproducten. Het team van De Laarhoeve deelde haar kennis en ervaring met productverwerking aan ongeveer 40 ondernemers. Gevolgd door een rondleiding door de nieuwe productiekeuken en het proeflokaal De Kromme Pollepel.
Ook ondernemers die biologisch verwerken kunnen bij De Laarhoeve terecht, de ruimtes zijn Skal-gecertificeerd.
Het tweede gedeelte van de uitbreiding, het proeflokaal De Kromme Pollepel, is er dankzij een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. Het project faciliteert ondernemers met kennis en faciliteiten. In De Kromme Pollepel kunnen ondernemers gebruik maken van alle proef- en productiefaciliteiten en ondersteunt een team van experts waar nodig bij productontwikkeling, productieprocessen en toepassing van wet- regelgeving.
De rondleiding werd afgesloten door een presentatie van Wil Jansen van Kennis Op Maat. De ondernemers kregen uitgelegd wat er op etiketten en hoe je veilig professioneel voedsel produceert.
Voor meer informatie:
De Laarhoeve
Laarstraat 16
5087 BG Diessen
013 5044744
[email protected]
www.delaarhoeve.nl