Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teamwork Tea produceert theezakjes van soilon

De makkelijkste manier om snel te testen of een (voedings)product biologisch afbreekbaar is (en dus niet schadelijk is voor het milieu), is om het in de fik te steken. Vraag maar aan een scheikundige: in principe is alles wat brandt biologisch afbreekbaar. Brandt je theezakje niet? Dan is het dus niet goed voor het milieu. 

De piramidezakjes van TEAmwork Tea branden wél. Ze zijn namelijk gemaakt van het revolutionaire materiaal soilon, een bioplastic op basis van melkzuur. Soilon ziet eruit en voelt als nylon, maar is volledig afbreekbaar. Zo kun je onbezorgd genieten van je kopje kwaliteitsthee zonder je schuldig te voelen over je plasticgebruik! Zeker voor thee van hoge kwaliteit, zoals de 100% met de hand geplukte theeblaadjes van TEAmwork Tea, is een piramidezakje optimaal, omdat het de theeblaadjes de ruimte geeft om te wellen. 

Stapje voor stapje de wereld beter maken
TEAmwork Tea is biologische & Fairtrade thee uit Sri Lanka, sinds januari 2018 geïmporteerd naar Amsterdam door Claartje Schröder, bekend van haar foodblog Foodness.nl. Elk theeblaadje wordt met de hand geplukt in Sri Lanka tussen de lieveheersbeestjes. De lieveheersbeestjes vliegen rond om de schadelijke bladluizen op te eten. Bijkomend voordeel is dat er daarom geen beschermingsmiddelen hoeven te worden gebruikt. Thee plukken is een typische vrouwenbaan in Sri Lanka en één van de pluksters is Pasamalar (42, vier kinderen). Zij werkt al 15 jaar op de plantage.

Claartje: “Pasamalar vertelde me zelf (via een tolk; mijn Singalees is medium) hoe haar Fairtrade salaris ervoor zorgt dat de kwaliteit van haar leven verbetert. Ze kan sparen en een buffer opbouwen, waardoor haar kinderen bijvoorbeeld naar school kunnen blijven gaan nu haar man net een ongeluk heeft gehad en even niet kan werken. Ik geloof niet in ontwikkelingshulp: een zak geld brengen naar een derdewereldland vind ik enigszins neerbuigend en niet constructief. Als je het mij vraagt, is er geen betere manier om de wereld écht een beetje beter te maken, stapje voor stapje, dan met (Fairtrade) handel.”

Voor meer informatie:

www.teamworktea.com  

Publicatiedatum: