De Japanse groene thee wordt gewonnen uit de jongste en fijnste blaadjes van de Camelia sinensis uit Japan. De nerven worden vakkundig verwijderd en het blad wordt op granietmolens traag vermalen tot een ultrafijn theepoeder. Dit gebeurt met slechts 40 gram per uur en met behoud van kwaliteit, smaak en nutriënten. "De vermalen blaadjes van deze theeën zijn krachtige voeding. Het niveau aan antioxidanten, uitgedrukt in ORAC, ofwel Oxygen Radical Absorbance Capacity, is buitengewoon hoog."
Links de oude en rechts de nieuwe verpakking.
- Zorgvuldig verpakt in een zwart-violet glazen potje om de topkwaliteit lang te behouden.
- Slechts een kleine Japanse elite van theeboeren is in staat om de hoogstaande Kotobuki kwaliteit en unieke blend te produceren naar de strenge normen van de Japanse Amanprana matcha sommelier.
- Kotobuki was de lievelings-meditatiedrank van de Samoerai en is de uitverkoren hoogste kwaliteit tijdens de traditionele Japanse theeceremonie.
- Kotobuki wordt poederfijn gemalen (40 gram per uur) met handgemaakte granietmolens.
- Kotobuki Matcha bevat de meeste antioxidanten van alle matcha's (168.500 orac eenheden per 100 gram) en het hoogste gehalte aan catechines (12.200 mg/100 gram).
- Kotobuki Matcha is niet gelijk aan groene thee. Kotobuki Matcha bevat 137 keer meer EGCG (een belangrijke catechine) dan een builtje groene thee en minstens 10 keer meer voedingstoffen.
Klik hier voor meer informatie en bekijk hier de nieuwe productbrochure (deze thee staat op bladzijde 25).