Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Sophie Deren, verpakkingsvrije winkel Ohne:
"Bieden consumenten duurzaam alternatief om anders inkopen te doen"
FoodserviceXS organiseerde onlangs een culinaire fietstour door de Belgische stad Gent. Out.of.Home Shops fietste mee en doet verslag. Bij verpakkingsvrije winkel Ohne vertelde Sophie Deren dat ze inzetten op biologische voeding, lokale producten en korte ketens. Hiermee biedt Ohne volgens haar consumenten een duurzaam alternatief om anders inkopen te doen. De deelnemers bezochten ook de bioplantaardige eet- en wijnbar Le Botaniste (in de Hoornstraat). Alain Coumont, oprichter van Le Pain Quotidien heeft deze bar in september 2015 geopend. Er staan 100% biologische, plantaardige en veganistische gerechten, lokale specialiteiten en seizoensgebonden producten op het menu. Om voedselverspilling te voorkomen, worden van de overgebleven groentenrestjes smeersels gemaakt. Inmiddels is een tweede vestiging in New York geopend.