Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Joost Hoes (FrietHoes) overleden
Joost Hoes van FrietHoes is op 31 mei op 38-jarige leeftijd overleden. Joost heeft samen met zijn broer FrietHoes opgericht. De eerste jaren gebruikte FrietHoes enkel biologische friet. Een tijdje geleden is er echter besloten om biologisch 'los te laten'. "In Nederland hadden we namelijk niet de beschikking over voldoende bio-aardappelen van goede kwaliteit. Kwaliteit was voor onze klanten doorslaggevend en daarom hebben we de bio-eis uit ons statement gehaald." Wel was dit een heel moeilijk besluit, zo geeft FrietHoes-directeur Victor van Veelen aan.
FrietHoes heeft onder leiding van Joost een enorme groei doorgemaakt. Na de opening van de eerste FrietHoes-vestiging in Haarlem op 1 januari 2010 werd FrietHoes in september van dat jaar ook landelijk actief met een mobiele biologische frietkar. In 2014 scoorde FrietHoes met de biologische friet een 9,5 in de Friettest van het Algemeen Dagblad. En in 2016 opende het bedrijf een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes levert sindsdien dagverse, ambachtelijke friet aan de horeca.
"We willen uiteindelijk dat FrietHoes friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt. Niet als anoniem bijgerecht uit de industrie, maar iets waar je voor kiest omdat je weet dat het vers en echt lekker is. Doodeng om te zeggen, maar we hopen wel een beetje de Holtkamp van de friet te worden", zei Joost in het persbericht waarin melding werd gemaakt van de opening van de FrietFabriek.