De Italiaanse bio-markt blijft jaar na jaar sterk groeien. In de eerste helft van 2017 nam ze toe met 15,2%. Volgens marktonderzoeksbureau Ismea-Nielsen groeide de Italiaanse bio-markt met 15,2% in de eerste jaarhelft van 2017 in vergelijking met dezelfde periode van 2016. Vooral de verkoop van biologisch vlees en charcuterie gingen sterk vooruit. Zowel de Italiaanse supermarkten (+16,1%) en de discounter (+19,5%) profiteerden van de sterk toenemende vraag naar bioproducten. De Italiaanse bio-markt kent sinds 2010 een gemiddelde jaarlijkse groei van 12,5%.
Ook in 2016 kende de Italiaanse bio-markt een sterke groei van 19,5% in vergelijking met 2015. De export van Italiaanse bio-producten groeide in 2016 met zo'n 5% en bereikte een totale waarde van 2 miljard euro.
In 2016 werd in Italiƫ 1,79 miljoen hectare biologisch bewerkt. Dat is een stijging van het bio-areaal van 20,4% in vergelijking met 2015. Het bio-areaal heeft nu een aandeel van 14,5% in het totale Italiaanse landbouw-areaal.
Bron: BioForum Vlaanderen