Aan de hand van beroemde oude meesters als Jan Steen en Albert Cuyp legde foodhistoricus Lizet Kruyff uit dat biologische landbouw van alle tijden is en een grote belofte in zich bergt voor de toekomst. Het is één van de meest duurzame manieren om voedsel te produceren. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem en houdt rekening met dierenwelzijn.
Foodhistoricus Lizet Kruyff concludeerde: "Onze culinaire geschiedenis leert ons dat we met honderd procent natuurlijke landbouw heel goed in staat zijn een aantrekkelijk en gevarieerd pakket groente en fruit voor de consument op de markt te brengen. Met een eerlijke verdeling is er genoeg voor iedereen en 'voor elk wat wils'."
De Bio10daagse
Dit evenement in het Rijksmuseum is de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse. Tijdens deze landelijke campagne nodigen supermarkten, speciaalzaken en biologische boeren iedereen uit om hun heerlijke biologische producten te proeven. En zijn er 10 dagen lang recepten, achtergrondverhalen en leuke acties.Voor meer informatie: www.bionext.nl