Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Dop verandert van kleur bij voedselbederf
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, moet het Braziliaanse chemieconcern Braskem hebben gedacht. Het bedrijf heeft een dop ontwikkeld die van kleur veranderd zodra voedselbederf optreedt. Daarmee is het niet meer nodig om zelf aan het product te ruiken of naar de houdbaarheidsdatum te kijken. De dop meet via speciale polymeren de zuurtegraad (pH) van de producten en waarschuwt de gebruiker als het niet meer geschikt is voor consumptie. De dop zal ook op frisdrankblikjes of jerrycans gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Kijk Magazine.
Het bedrijf trekt ongeveer twee jaar uit vooraleer het grootschalig in de markt wordt gezet. Ook wordt gezocht naar andere indicatoren dan zuurtegraad, om er zeker van te zijn dat deze techniek zo waarheidsgetrouw mogelijk is.