26 juni: 'Van food waste naar food profit''
Anti-verspillingsidee gezocht tijdens pitch food waste event
Deze interactieve middag, die gehouden wordt op 'de Verspillingsfabriek' in Veghel, staat in het teken van pitches, presentaties en een live Quick Scan. Hiermee kan ieder deelnemend bedrijf bepalen welke voordelen het tegengaan van voedselverspilling heeft. Er zijn zowel wetenschappers als praktijkdeskundigen, zoals Toine Timmermans van Wageningen University & Research als Bob Hutten, eigenaar van Hutten Catering én de Verspillingsfabriek.
Nog steeds wordt er te veel voedsel verspild, ondanks het zuinige imago van de Nederlander. Om bedrijven te helpen zijn er tal van initiatieven op touw gezet. Deze middag is extra bijzonder omdat de allernieuwste initiatieven worden voorgelegd aan zowel het expertpanel als het publiek. Waar tot voor kort nog de nadruk lag op het voorkomen van verspilling is het bedrijfsleven inmiddels al aardig creatief geworden met het actief gebruiken van restromen zoals Instock en Pieperbier doen.
Alle deelnemers kunnen hun bedrijfsvariabelen in de Quick Scan inbrengen om daarna op de middag zelf te vernemen hoeveel zij kunnen besparen als de verspilling terug wordt teruggedrongen. Deelnemen en/of pitch aanmelden? Kijk voor meer informatie op de websites van Wageningen Academy of MVO Nederland.
Voor meer informatie: www.wageningenacademy.nl