Fandag
Een gezonde keten is er één waar voedsel niet verspilt, maar genoten wordt. Midden op het erf vindt dan ook een Discosoep plaats. Onder het genot van een swingende beat steken boeren en burgers in de pop-up keuken de handen uit de mouwen. Overtollige en misvormde penen, pastinaken en preien worden geschild, gehakt en verwerkt tot een soep.Fermentista Saskia laat zien hoe je met behulp van fermentatie groenteresten tot smaakmakers maakt. Bakker Menno deelt zijn kennis en passie voor echt brood. In de tuinen rond de boerderij worden smakelijke kruiden wildgeplukt en verwerkt in een kruidenboter.
Om 13.00 uur neemt iedereen plaats aan de reusachtig lange tafel op het erf.
En ook kinderen kunnen aan de slag. Broodjes bakken boven het vuur, zaadbommetjes maken, zich laten schminken tot hun favoriete groente of een rondje op de tractor met boer Henk. En natuurlijk kan er volop gespeeld en gescharreld worden op de prachtige plek die de Eemlandhoeve is.
Toegang is gratis. Iedereen is welkom. Reserveer hier gratis toegangskaarten.