Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Weerribben Zuivel introduceert A2-kaas
Weerribben Zuivel heeft haar assortiment A2 producten uitgebreid. Naast A2 halfvolle melk is er nu ook A2 kaas te verkrijgen. De gebruikte melk in de A2 kaas ziet eruit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met gewone melk is het type eiwit in de melk, dat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt. Koemelk bevat eiwit, waarvan 82 procent caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk bètacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europeserassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde.
A2 kaas bestaat voor een kwart uit eiwitten en bevat daardoor veel bètacaseïne A2. De kaas is lactosevrij en vegetarisch en wordt gemaakt van melk van koeien die uitsluitend A2 melk leveren. De koeien worden geselecteerd door middel van haarwortelonderzoek. De melk wordt apart opgehaald en apart verwerkt tot kaas. De A2 kaas is onder andere bij de Natuurwinkels verkrijgbaar. Let wel: A2 kaas is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose melkallergie is gesteld.