Vanaf 24 oktober
Halfvolle A2-melk Weerribben verkrijgbaar in biologische speciaalzaak
Klaas de Lange: "Deze A2 halfvolle melk van Weerribben Zuivel ziet er uit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met 'gewone' melk is het type eiwit in de melk, wat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt."
Koemelk bevat eiwit, waarvan 82 procent caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk betacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het betacaseïne eiwit veranderde. Deze gewijzigde betacaseine wordt A1-betacaseine genoemd.
A2 melk is voor sommige mensen makkelijker te verteren. Er zijn mensen die intolerant zijn voor A1 melkeiwit, wat zich uit in problemen met de vertering. In landen waar A2 melk wordt verkocht, zijn veel consumenten positief over de voordelen die deze oermelk biedt.
De koeien die de A2 melk van Weerribben Zuivel gaan leveren, zijn door middel van haaronderzoek speciaal geselecteerd. De A2 melk wordt apart gehouden en apart verwerkt bij Weerribben Zuivel. De A2 halfvolle melk is vanaf maandag 24 oktober te koop in de bio-speciaalzaak.
Voor meer informatie:
Edwin Crombags
[email protected]
www.weerribbenzuivel.nl