The raw story
Rauwe cacao bevat van nature veel flavonoïden (de grootste groep van antioxidanten) en 'liefdesstofjes'. Normaal gesproken wordt cacao bij hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat tijdens dit proces veel van de kracht van de cacao verloren. Lovechock doet het daarom anders: de cacaobonen worden niet gebrand, maar koud gemalen. Zo blijft tijdens de gehele productie de temperatuur van de chocolade laag.Cacao uit Ecuador
Lovechock verwerkt enkel cacaobonen uit Ecuador. Kenmerkend aan deze cacao is het fruitige smaakprofiel. Om de economie in Ecuador te stimuleren vindt de verwerking van de cacaobonen tot cacaopasta daarnaast plaats in het land van herkomst. Tevens werkt Lovechock volgens het 'direct trade' principe, dat inhoudt dat de cacaobonen rechtstreeks worden ingekocht bij coöperaties in Ecuador, om te kunnen garanderen dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun cacaobonen.
Voor meer informatie:
Lovechock
Asterweg 20 E1
1031HN Amsterdam
020–7609100
06–29484418
www.lovechock.com