BioHalle toont veel facetten van bioproductie
Steeds meer mensen kiezen voor biologische levensmiddelen. Maar wat doen biologische telers, imkers, bakkers of slagers anders? Hoe produceert men graan, melk, vlees, eieren, groenten en fruit – vrij van gentechniek, zonder kunstmatige bemestingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen zoals glyfosaat? Hoe maakt men hiervan gezonde biologische levensmiddelen? En wat heeft dat met bijen of regenwormen te maken? "Beleef vandaag al in de BioHalle hoe landbouw er in de toekomst uitziet, wat biolevensmiddelen zo ongeëvenaard maakt, hoe veelzijdig en innovatief de biologische landbouwsector is en hoe goed bio smaakt", nodigt Peter Röhrig van de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft', de overkoepelende organisatie van de biotelers, -producenten en - handelaren, de bezoekers in de BioHalle uit.De Duitse biosector toont hier hoe uit de combinatie van traditionele, biologische methodes en de modernste techniek lekkere biologische specialiteiten ontstaan. "Ervaar tijdens de Grüne Woche direct van de professionals welk verschil bio op de akker, in de stal en op het bord maakt", aldus Peter Röhrig.
Onder meer de bioverenigingen Bioland, Demeter en Naturland tonen in de BioHalle veel facetten van de bioproductie. Dat begint bij de Demeter-imker, die door middel van diervriendelijk bijen houden niet alleen de basis voor de eigen producten zoals honing en kaarsenwas schept, maar ook tegelijkertijd nog de bestuiving van groenten- en fruitplanten verzorgt. Bioland toont bijvoorbeeld hoe biokippen modern en diervriendelijk gehouden worden.