"Het was geweldig. Wat een fantastische opkomst. Ik bedank bij deze mijn partners en mijn medewerkers die deze prachtige, feestelijke dag mede mogelijk hebben gemaakt."
Goede doelen
De eigenaar van de jubilerende bakkerij sloot het Broodspektakel feestelijk af met een gift van 12.500 euro aan drie goede doelen. "Dit is een cadeau dat samen met de hier aanwezig partnerbedrijven tot stand is gekomen. Zonder hen was het niet mogelijk geweest." Stichting Eet Met je hart, Stichting SamenScholen en Learn!Foundation kregen elk 4.167 euro mee naar huis. "Mijn vader is ooit begonnen met het steunen van goede doelen en die traditie heb ik voortgezet op het moment dat ik in de bakkerij kwam."Feestelijke opening
Het Broodspektakel startte met een openingsfilm, daarna volgde een terugblik op de 125-jarige bedrijfsgeschiedenis door vader en zoon Carl Siegert. Zij zijn de derde en vierde generatie bakkers: "Uit hetzelfde deeg zijn ze gekneed maar in andere ovens gebakken." Na het sabreren van twee champagneflessen door Carl jr., zijn vrouw Geertje en zijn ouders Carl en Truus, ging het Broodspektakel van start.Broodstrijd om 'Het Lekkerste Broodje'
Onder de hoede van wedstrijdleider Johan van der Weerd en met juryleden Robert Kranenborg (SVH Meesterkok) en Rob Bongenaar (directeur Koninklijke Horeca Nederland) vond live 'Het lekkerste Broodje' plaats. Twaalf deelnemers in de categorieën Young Talents en Foodprofessionals maakten live 24 broodcreaties. Christophe Zahn (sterklas, restaurant Eindeloos, Leeuwarden) werd eerste met Smokers Heart en Mi So Hungry. Bij de foodprofesionals ging Richard Theisen (HMS Host, Schiphol) met Bold and the beautiful uit Harmelen en Zalm-I-Like-Him met de eerste prijs aan de haal. Beide winnaars mochten een Big Green Egg Minimax en een tapasset van Villeroy & Boch mee naar huis nemen. Verder kregen alle deelnemers een olijvenschaal van Villeroy & Boch en een Broodmes van Wüsthoff.Zien, ruiken, proeven en beleven
Het broodspektakel stond in het teken van zien, ruiken, proeven en beleven. Bezoekers zagen hoe in de moderne bakkerij het biologische desembrood wordt gebakken. Ze konden workshops volgen over brood vlechten en een broodje van eigen deeg bakken. De molenaar demonstreerde hoe hij het meel maalt. Bij de aanwezige culinaire partners konden foodprofessionals de vele overheerlijke hapjes proeven met bijzondere combinaties van hun specialiteiten met het brood van Carl Siegert.Drie gastsprekers
Wie nog meer inspiratie wilde, kon bij drie gastsprekers een lezing volgen. Rob Baan (eigenaar microgroententeler Koppert Cress in Monster) sprak over hoe echte voeding de basis van gezondheid is, Janna Rijpma-Meppelink liet de zintuigen prikkelen met de 'NOMOH Experience' en Jeroen van Oijen (co-founder Gastronomixs) over hoe je creatief kunt zijn in het bedenken van nieuwe gerechten.Voor meer informatie:
Bakkerij Carl Siegert sinds 1891
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
T: 0348-441887
F: 0348–445067
www.carlsiegert.com