Op dit jaarlijks terugkerende buitenevenement krijgen 'vergeten' groenten weer de aandacht die zij verdienen. Op het culinaire plein kunnen bezoekers puur natuurlijke en ambachtelijke (streek) producten bekijken, proeven en kopen. Men leert alles over het verschil in kaas, hoe je ijs maakt van Lakenvelder koeienmelk en hoe Patrick Keizer ooit is begonnen met het maken van zijn eigen ketchup.
Fermenteren
Op het plein 'Heel Holland Weckt' vertelt Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoedcentrum in haar mobiele keuken over gezond en lekker fermenteren (met voornamelijk bio-producten). Iedereen kan er proeven en vragen stellen of een workshop volgen.Verstandig suikergebruik
Suiker staat op dit moment in een kwaad daglicht, maar Carolina herinnert ons eraan waarom we in de eerste plaats suiker zijn gaan gebruiken en legt meer uit over verantwoord zoet. Patissier Marieke de Korte van Sweet Appetite in Arnhem komt vertellen over haar bruidspatisserie. Zij werkt alleen met verse, natuurlijke ingrediënten, onder meer voor haar bloemen- en fruitlolly's.Vroeger was alles beter
Op Beleef Landleven kan men ook terug naar zijn 'roots'. Vuur maken, een lepel carven, zalm en forellen bereiden, broodjes bakken. Siegurd van Leusen leerde al op jonge leeftijd om creatief om te gaan met wat de natuur ons biedt. Die kennis geeft hij graag door aan de bezoekers van Beleef Landleven.Laat je inspireren door de vele smaken en technieken op dit culinaire buitenevenement dat van 9 tot en met 11 september plaats zal in vinden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Kaarten zijn online te koop voor 16 euro en 12 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
Voor meer informatie: www.beleeflandleven.nl