De resultaten van dit onderzoek over Omega-3 zijn in februari 2016 door onderzoekers van Newcastle University bekend gemaakt in het British Journal of Nutrition. Aan het begin van de zomer was de verkoop van biologisch rood vlees toegenomen met 4,1% terwijl de conventionele verkoop juist was gedaald.
Vertegenwoordiger van Soil Association Certification, Lee Holdstock: "Ondanks veranderingen door seizoensgebondenheid en beschikbaarheid van rood vlees, zien we toch een duidelijke verbetering in de biologische verkoop. Dit geldt met name voor biologisch rundvlees, waarbij de groei in verkoopcijfers nog hoger ligt dan de algemene groei in verkoopcijfers van biologisch rood vlees. De Soil Association wil de voordelen van biologische voeding onder de aandacht brengen bij consumenten, en we hebben de resultaten van het onderzoek dan ook op verschillende manieren proberen te verspreiden. Dit deden we onder anderen via social media en marketing. Het is geweldig om te zien dat de verkoop nu aan een duurzame groei begonnen is."
Het recente Organic Meat Forum van de Soil Association Certification heeft veel aandacht gehad. Veel bedrijven zijn hierbij aangeschoven om het laatste nieuws te horen, en om de mogelijkheden voor meer groei in biologisch vlees te schetsen. Holdstock: "Het is duidelijk dat mensen 'beter vlees' willen eten, en biologisch hoort hier zeker bij. We adviseren telers om de markt voor biologisch vlees goed te inventariseren voordat ze de overstap maken. Toch denken we dat biologische vleesproductie een rendabele optie is. Naast de toegenomen verkoop, heeft biologische vleesproductie ook positieve effecten op het milieu en de grond. Dit zijn dingen die we allemaal zouden moeten beschermen voor onze toekomstige generaties."
bron: The Scottish Farmer
bron: The Scottish Farmer