Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.
Eten is om op te eten!
Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.