Neleman Verdil
Een zoete wijn, deels gemaakt volgens het zogenaamde ijswijn-procedé. De verdil druiven worden 15 dagen flink gekoeld, waardoor het sap bevriest en er kristallen ontstaan, die weer bepaalde cellen afbreken in de druivenschil. Daarbij komen aromatische deeltjes vrij die bij traditionele vinificatie in het vel van de druif blijven. Deze aroma's geven de wijn zijn kenmerkende smaak van kaneel en honing. Een wens van veel Neleman klanten, deze zoete wijn.Neleman olijfolie extra vergine
Olijfolie past uitstekend in het assortiment van Neleman. Maar liefst 5 soorten olijven uit de olijfgaarden bij onze wijngaarden zitten in deze eerste persing. Alfafara, Arbosana, Arbequina, Koroneki en Chiquitita. Zachte olijfolie uit Valencia met fruitige smaak en elegante en frisse nasmaak.Neleman
Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij biologisch wijnpionier Derrick Neleman. Na een succesvolle handel- en importcarrière (hij introduceerde Fairtrade wijn in de Benelux, is oprichter van By the Grape en producent van film Kissed by the grape) volgt Derrick nu samen met vrienden in Spanje zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia.Voor meer informatie: www.neleman.org