Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boer&Bunder: nieuwe gewaspercelenlaag 2016 beschikbaar

Veel gebruikers van Boer&Bunder hebben Crop-R gevraagd wanneer de nieuwe percelenlaag voor 2016 beschikbaar komt op Boer&Bunder. Vanaf vrijdag 12 augustus is het zover. Iedereen kan nu weer de meest actuele percelen bekijken die er op dit moment beschikbaar zijn. Handig voor loonwerkers, rentmeesters, boeren en buitenlui. Sinds de lancering eind vorig jaar op de Dutch Design week in Eindhoven heeft de gratis site niet voor niets al 60.000 unieke bezoekers gehad.

Basisregistraties Gewaspercelen 2016 (BRP)

Ieder jaar stelt RVO.nl aan het einde van de zomer de nieuwe gewaspercelen beschikbaar die alle agrariërs in Nederland hebben opgegeven tijdens de laatste Gecombineerde Opgave. Crop-R heeft als eerste in Nederland deze laag via Boer&Bunder voor iedereen op een makkelijke beschikbaar gesteld. De nieuwe percelenlaag wordt door Crop-R niet alleen op Boer&Bunder gebruikt maar ook op ons eigen platform (www.crop-r.com) en in de SCAN GIS applicatie voor de afhandeling van natuursubsidies. De nieuwste data op Boer&Bunder is handig voor iedereen die interesse heeft in de locatie en historie van de Nederlandse akkers en graslandpercelen. Je kunt nu op elk perceel in Nederland zien welke gewassen daar de afgelopen 8 jaar gestaan hebben. De nieuwe informatie blijkt in de praktijk ook handig te zijn voor loonwerkers die de locatie van de percelen proberen te vinden.

Open Data over percelen in een oogopslag

Boer&Bunder is een gratis applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau. In één oogopslag toont de app open data voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland. Door data makkelijk beschikbaar te stellen en deelbaar te maken wil Boer&Bunder boeren helpen om zichtbaar te maken wat er bij hun op het bedrijf gebeurt en waar zij trots op zijn.



Boer&Bunder richt zich in eerste instantie op een aantal basis kenmerken, namelijk bodemsoort, bouwplan, gewasgroei, de hoogte van het perceel en natuurbeheer. Bovendien kan de boer in de applicatie een eigen profiel aanmaken en deze samen met de beelden die de open data opleveren makkelijk en snel delen met anderen.

Kansen voor jouw bedrijf

Boer&Bunder geeft boeren handvatten om open data en eigen data te visualiseren en te delen met anderen. De teler vertelt zijn eigen verhaal rond de data die hij beschikbaar stelt aan omwonenden, collega's, leveranciers en klanten. Boer&Bunder wil boeren helpen om zichtbaar te maken waar zij trots op zijn. De applicatie moet bijdragen aan een open dialoog tussen boer en burger en kansen bieden om nieuwe relaties op te bouwen en partnerschappen te ontwikkelen.

Biologisch

Mark Gooskens geeft desgevraagd aan dat ze bij Boer&Bunder van mening zijn dat de app bij uitstek een goed kanaal zou zijn voor de biologisch sector om transparant te zijn over de herkomst van hun producten. "Het kan tevens gebruikt worden als verkoopkanaal, tracking and tracing, social media et cetera. We zijn ook in overleg met belangengroepen/agri business uit de biologische sector om tot samenwerking te komen. We hopen dat dat in de toekomst tot nieuwe producten/mogelijkheden op Boer&Bunder gaat leiden."

Voor meer informatie:

De app is tot stand gekomen door samenwerking tussen Crop-R, Liters, Hackwerk Advies en Boerenverstand, De applicatie is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Contactpersoon: Mark Gooskens (Crop-R) 06 16679660
Twitter: @boerenbunder, Facebook, [email protected]
Publicatiedatum: