Knutselen mét en proeven van zeewier
Tussen 11:00 en 17:00 uur belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de wereld van zeewier. Zo waren er kookworkshops van Lisette Kreischer, Bert Baanders en Angelica, waren er diverse lezingen van geweldige sprekers met als hoofdthema zeewier, was er uitleg over het gebruik van zeewier in producten van voeding tot gebruiksartikelen en was er een zeewier productenmarkt. "Wij zijn blij dat de belangstelling voor een duurzamer en diervriendelijker leven groeit en dat steeds meer mensen zich druk maken over onze oceanen. Dat zien we onder meer terug in ons groeiend aantal vrijwilligers en donateurs. Ook doen steeds meer mensen mee met onze Beach Clean Up, om aandacht te vragen voor de vervuiling van onze stranden", aldus Anneke Dierkx (bestuurslid Sea First Nederland).Wereld Oceaan Dag werd gecoördineerd door Vegetafel en Vegenement in opdracht van Sea First Nederland. Het evenement vond dit jaar voor het derde jaar plaats.