"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"
Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca
Praktische problemen zijn: waar koop ik biologische producten als de klassieke groothandels maar een minimaal assortiment aanbieden, hoe houd ik het betaalbaar voor de gast, en hoe communiceer ik met de gast. Gespecialiseerde groothandels als BD-Totaal en Udea bieden gelukkig minstens 6.000 producten aan. Over de betaalbaarheid kon gast-chef Eric van Veluwen praktische adviezen geven: "Koop van het seizoen, dan is er genoeg aanbod en is de prijs goed. Doe de kaart de deur uit en kook met wat je vers hebt kunnen krijgen. Verander de verhouding vlees/groenten. En kies voor incourante delen." Zo konden de gasten langzaam gegaarde kalfsborst als hoofdgerecht proeven, een hoofdgerecht van 3,25 euro inkoop, inclusief huisgemaakte ravioli's van kok Armando diGristina van Antropia, die ook voor het toetje tekende.
Stichting EKO-keurmerk gaat vaker dit soort bijeenkomsten organiseren, om restaurants te ondersteunen en inspiratie te bieden. Mede dankzij de aanwezigheid van leveranciers als BD-Totaal en Udea, Eco Fields, Schulp en AKB (servies) kunnen de lunches kosteloos worden aangeboden aan de inschrijvende restaurateurs en chefkoks.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl