Een lekkere beet voor een betere planeet
Men kan nog steeds bij EXKi terecht voor een lekker broodje ham of een salade gerookte kip maar de keten wil laten zien dat er met groente ook heel veel mogelijk is. Het merk heeft voor de liefhebbers een compleet en gevarieerd plantaardig aanbod samengesteld zodat iedereen kan genieten van gezonde en milieubewuste alternatieven.Wat zit er in?
De EXKi recepten bestaan uit een grote variëteit aan granen, peulvruchten en goede oliën met verschillende positieve effecten:- Granen zorgen voor energie, vezels en verschillende vitamines van de B-groep
- De vetzuren in de oliën en de noten spelen een belangrijke rol voor de hersenen, bijvoorbeeld bij de strijd tegen infecties
- En tot slot zijn de peulvruchten rijk aan ijzer, complexe koolhydraten en vezels
De Ha-Long-salade.
Een paar voorbeelden:
Het koude voorgerecht Assouan: bio-groenten, hummus, sesamolie.De kleine salade Alméria: bulgur, koraallinzen, olijfolie.
De sandwich Gabriel: Bio maïs-ciabatta, bio linzenpasta met venkelzaad.
De Ha-Long-salade: Biologische quinoa, erwtjes, snijbonen, emulsie met rode curry.
Het warme gerecht Jodhpur: groentecurry, kikkererwten, emulsie van gele curry.
Assouan en sandwich Gabriel.
Over EXKi
Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frédéric en Arnaud, met een passie voor de goede keuken, het idee uitwerken van een kwalitatief snelrestaurant met focus op natuurlijke producten. Op 9 januari 2001 opent het trio een eerste zaak aan de Naamsepoort in Brussel: het begin van een mooi verhaal. Vandaag telt EXKi 84 restaurants in zes landen. Enkele nieuwe adressen die recent aan de lijst van EXKi-restaurants werden toegevoegd: Zaventem, Terminal A (België), Amsterdam Centraal Station (Nederland), Orly Sud, Boulogne, l’Arche de la Défense (Parijs), Val d’Europe (in Marne-La Vallée), en Madison Avenue (New-York).Voor meer informatie: www.exki.com