Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
AC Loogman: 10% aardappelen is biologisch
Aardappelbedrijf AC Loogman is sinds begin 2016 gevestigd in Aalsmeer. In het nieuwe bedrijfspand is een exporthal ingericht. De Ondernemer heeft een portret geschreven over het familiebedrijf dat sinds 1953 gehuisvest was aan de Jan van Galenstraat op het Food Center Amsterdam. Oprichter Arie Loogman begon als groenteboer in Badhoevedorp. De derde generatie Loogman staat nu aan het roer: Christine en neef Ad. Het bedrijf verhandelt jaarlijks 50.000 ton consumptieaardappelen van verschillende rassen, waarvan 10 procent biologisch. AC Loogman was 25 jaar geleden een pionier op het gebied van biologische aardappelen. AC Loogman blijft ook op het Food Center gevestigd, als leverancier van frites en snacks aan de horeca.
Volgens Christine Loogman gaat het na een lastig jaar beter in de aardappelbranche. "Er is meer aandacht voor regionaal, biologisch en gezond voedsel. En er is meer interesse in bijzondere rassen."