Stevia
Dit is één van de conclusies na het behandelen van de natuurlijke zoetstof stevia met Phytonext-extractie. Ten opzichte van reguliere extractiemethoden is Phytonext in staat biologisch stevia-extract te maken. En dat is een mijlpaal want tot op heden is het nog niet gelukt om natuurlijke, biologische, clean label stevia zoetstoffen te produceren.Andere voorbeelden
Dit voordeel geldt niet alleen voor stevia, maar is ook interessant voor andere extracten die tot nu toe niet biologisch te produceren waren. Rozemarijn-extract bijvoorbeeld. Een belangrijk antioxidant dat als geur- en smaakstof of als natuurlijk conserveermiddel wordt toegepast in biologische producten. Het gebruik ervan is toegestaan in biologische producten, maar er mag niet bij vermeld worden dat het van biologische afkomst is vanwege de huidige extractiemethoden. Met Phytonext is het wel mogelijk om op geheel natuurlijke wijze extract van biologische rozemarijn te produceren, waardoor het wel vermeld mag worden als van biologische afkomst.Veelzijdig
De resultaten van de Phytonext-extractiemethode wijzen steeds weer uit dat de technologie veelzijdig is op het vlak van selectief extraheren van natuurlijke grondstoffen. Daarmee is het interessant voor voedselproducenten die natuurlijke en/of biologische producten maken.Voor meer informatie: www.phytonext.nl