Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen laten het supermarktbrood eerder staan"

Bio-bakker Menno 't Hoen in De Wereld Draait Door

Ovenvers, overheerlijk: boterhammen. Wie is er niet groot en sterk mee geworden?! Als we Kris Verburgh, schrijver van het mateloos populaire boek 'De Voedselzandloper' mogen geloven, helemaal niemand. Sterker nog, door het eten van brood zou je eerder dood gaan. Feit of fabel? Die discussie zal nog wel even gevoerd worden, maar wat wel een feit is, is dat de broodconsumptie in Nederland tanende is. Daarom zaten woensdagavond 20 november bij De Wereld Draait Door Inge Olink en Menno 't Hoen aan tafel. Menno is bio-bakker en eigenaar van Vanmenno in IJsselstein.

Menno vertelt onder meer dat hij ervan overtuigd is dat je je fitter kunt voelen als je minder brood eet. Ook licht hij toe waarom zijn brood 'langzaam brood' wordt genoemd. Menno doet gemiddeld namelijk 24 tot 36 uur over het maken van een brood. Om zo op een natuurlijke manier meer smaak te krijgen aan het brood. "Mensen laten eerder het supermarktbrood staan", zegt hij onder meer in het onderstaande fragment.



Voor meer informatie: www.vanmenno.nl
Publicatiedatum: