Paul van Schijndel.
Nieuwe strategie
In het verleden was Rhumveld Winter & Konijn vooral een handelsgerichte organisatie. De werkwijze is in de loop van de jaren aanzienlijk veranderd. Het bedrijf gaat nu directe samenwerkingen aan met boeren en strategische klanten. "Om hoogwaardige producten te kunnen leveren zijn we gaan samenwerken met boeren, coöperaties en verwerkers in de oorsprong. Wij bieden hen toegang tot de Europese markt en tegelijkertijd kunnen wij 100% traceability garanderen en onze eigen audit- en monitoringspogramma's inzetten", vertelt Paul.Een voorbeeld van zo'n samenwerking is die met het Canadese bedrijf Atoka. "Met deze cranberryproducent zijn we recentelijk een strategische samenwerking aangegaan. Atoka levert gedroogde cranberries, veenbessen, van hoge kwaliteit, zowel hele vruchten als in poedervorm. Velen zien deze cranberries als de meest natuurlijke met de meest aantrekkelijke kleuren die verkrijgbaar zijn."
Daarnaast heeft Rhumveld in Steenwijk een BRC-goedgekeurde productiefaciliteit waar biologische producten worden gehakt, gemengd, en biologische rozijnen worden gewassen en geschoond (zie onderstaande foto's).
Efficiëntie
Een citaat van Kai Kreuzer in Biojournaal trok onlangs de aandacht van Paul. "Hij gaf aan dat het prijsverschil tussen biologisch en conventioneel teruggedrongen zal moeten worden. Alleen dan kan de bio-branche nog grote stappen gaan zetten. Daar ben ik het mee eens. Daarom zullen binnen Rhumveld de komende jaren de processen steeds verder geoptimaliseerd worden door marktvolume en acceptatie bij consument en retail van biologisch product."Ook Rhumveld is hierin al hard op weg. Zo leidt volgens Paul de combinatie van biologische en conventionele handel binnen Rhumveld tot een efficiënte en effectieve stroom van biologische producten van oorsprong naar consument. "Daar ben ik van overtuigd omdat we de bestaande logistieke-, kwaliteits- en andere bedrijfsprocessen ook in kunnen zetten bij de handel in biologische producten. Vroeger werd ons in de handel nog weleens verweten dat we 'er wat bio naast deden', ik zie het als een sterkte de twee stromen naast elkaar te hebben."
Superfoods
Rhumveld zal vanaf heden ook een groot assortiment superfoods gaan voeren. Hier zal later deze maand op Biojournaal nog de nodige aandacht aan geschonken worden.Voor meer informatie:
Paul van Schijndel
Rhumveld Winter & Konijn
Rivium 1e straat 111
2909 LE Capelle aan den IJssel
010 2330900
[email protected]
www.rhumveld.com