Samen actief bezig zijn tijdens de Oranje feesten draagt daar aan bij. Als het aan Bio+ ligt, dan worden deze Oud Hollandse spelletjes op Koningsdag nóg verantwoorder. Neem nu koekhappen… op zich een leuk spel. Maar het kan nog leuker worden wanneer er biologische ontbijtkoek aan het lintje hangt. Bio+ ontbijtkoek is niet alleen een verantwoord tussendoortje omdat het vetarm en vezelrijk is. Alle grondstoffen zijn namelijk geteeld volgens de biologische principes; op natuurlijke wijze zonder de hulp van kunstmest, chemische gewasbeschermingsmiddelen, GMO of andere overbodige toevoegingen.
Bio ontbijtkoek beter voor bloemen, bijen en grondwater
De biologische ontbijtkoek van Bio+ draagt zelfs bij aan biodiversiteit. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan levensvormen op de aarde en een indicator voor de gezondheid van een ecosysteem. De biologische ontbijtkoek van Bio+ is gemaakt met biologische roggebloem, stroop en kruiden. De koek is volgens strikte biologische richtlijnen geproduceerd en dit is bijvoorbeeld weer beter voor het grondwater. Daar wordt aanstaande Koning Willem Alexander natuurlijk blij van. Daarnaast worden er bloemen rondom de roggevelden geplaatst om bijen en vlinders aan te trekken en om zo de biodiversiteit te stimuleren.Vetarm en vezelrijk
Een bijkomend voordeel van de biologische ontbijtkoek van Bio+ is dat deze bijna de helft van het vet bevat dat in een 'normale' ontbijtkoek zit. Volgens Voedingswaardetabel.nl zit er 1,7 gram vet in een gemiddelde ontbijtkoek. Bij de Bio+ ontbijtkoek is dit 0,9 gram.Daarnaast bevat rogge, het belangrijkste bestanddeel van de ontbijtkoek, 30% meer vezels dan tarwe. En vezels zijn weer van belang voor een goede darmwerking. Bovendien heb je door vezels eerder een verzadigd gevoel en dat is weer goed voor een gezond gewicht.