Tijdens de uitzending wordt een bezoek gebracht aan Naturelle-teler Jan-Willem Bakker van BakkerBio VOF. Jan-Willem vertelt hoe hij samen met zijn vader op hun biologische bedrijf aan de waddenkust bloemkolen teelt en hoe belangrijk de rol van de natuur hierbij is. Voedingskundige Erik Alexander Richter legt uit wat bloemkool zo gezond maakt. Vervolgens bereidt TV-kok en bio-fanaat Mathijs Vrieze in de uitzending heerlijke gerechten met de Bio+ bloemkool.
Nature Counts
Als tweede biologische teler van Naturelle ontving BakkerBio VOF vorige maand het Nature Counts predicaat. Het predicaat is een initiatief van The Greenery. Telers die het Nature Counts predicaat ontvangen, blinken uit in bijvoorbeeld de beperking van gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, besparing op energieverbruik, hergebruik van afvalmateriaal en de zorg voor de natuur en het landschap. BakkerBio blinkt uit met de focus op een gezonde levende bodem. BakkerBio voedt het bodemleven en verstoort deze zo min mogelijk. Ook streven vader en zoon naar een gesloten mineralenkringloop binnen het bedrijf en hebben zij aandacht voor natuurbeheer. Naast het feit dat BakkerBio op het gebied van bodembeheer een stap verder gaat dan andere telers in zijn vakgebied, is deze biologische teler actief in verschillende verduurzamingprojecten waarbij kennis opgedaan en gedeeld wordt met collega's.Bio+ en Naturelle
Naturelle levert exclusief alle verse groente en fruit van Bio+. Bio+ biedt met meer dan 300 lekkere biologische producten van natuurlijke komaf een oplossing voor ieder eetmoment. In ruim 2500 Nederlandse supermarkten vindt u de producten van Bio+ terug. Ook de Bio+ trostomaten en komkommers van Naturelle komen nog aan bod in volgende uitzendingen van het SBS-programma Natuurlijk Lekker Leven.Mis het niet en kijk aanstaande zondag om 16:00 uur op SBS6 hoe goed duurzaam en lekker samen gaan!
Kijk voor meer informatie over Bio+ op www.bio-plus.nl. Meer informatie over Naturelle vindt u op www.natuurlijknaturelle.nl.