Bedrijf is typisch voorbeeld van verbrede landbouw
Colleges bezoeken biologische boerderij/kookstudio 'De Riet'
Scherpenzeel werd vertegenwoordigd door burgemeester J.J.H. Colijn-de Raat en wethouders E. van de Glind en H.J.C. Vreeswijk. Renswoude werd door burgemeester W.J. Dekker, wethouder D. Vlastuin en secretaris H.W. Lehmann vertegenwoordigd. Voor de gemeente Leusden was wethouder A.J.M. Oskam-van Beek aanwezig. Voor Woudenberg waren dit de wethouders D.P. de Kruif en J.C. Schreuder.
LTO Noord afdeling De Liniedijk wilde aan de colleges laten zien welke (on)mogelijkheden er voor de agrariƫrs in dit gebied zijn, zoals de ecologische verbindingszone, natuurontwikkelingen en waterberging, 'rood voor rood' en de verschillen tussen bedrijven.
De tocht begon op het bloembollenbedrijf van voorzitter Willem Heemskerk aan de Davelaar in Woudenberg. Na een uitleg door LTO bestuurslid Jaco Geurts vertrok de bus. Provinciaal bestuurder LTO Bert van Donselaar gaf tijdens de rit uitleg aan de colleges over de agrarische bedrijvigheid.
De eerste stop was op het melkveebedrijf 'De Zevenmorgen' van de familie de Greef in Woudenberg. 'De Zevenmorgen' is onlangs compleet vernieuwd en uitgebreid naar 200 ligplaatsen.
De tocht werd vervolgd naar de tweede stop, de biologische boerderij/kookstudio 'De Riet' van Jan en Cobie de Kruijf op de Asschatterweg 233 in Leusden. In de prachtige kookstudio werd op dat moment een kookles gegeven aan de dames van de VVV. Naast melkkoeien, biologische varkens en biologisch geteelde aardappelen en knoflook geven Jan en Cobie kookworkshops waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen (biologische) oogst. Het bedrijf is typisch een voorbeeld van verbrede landbouw.
De twee bedrijven die bezocht werden waren heel verschillend, maar gaven allebei een goed beeld van agrarische bedrijvigheid, ieder op zijn eigen manier.
Om half zes was de tocht ten einde. Voorzitter LTO Willem Heemskerk bedankte de burgemeesters en wethouders met een mooie bos zelf geteelde gladiolen.
Bron: DeWoudenberger.nl