Illustreert het nieuwe biologisch keurmerk
Sterrendiner: 12 koks koken 12-12 een twaalfgangendiner
Het Sterrendiner wordt verzorgd door twaalf chef-koks die samenwerken in het Green Cook project. De twaalf Green Cooks hebben hun tanden gezet in een probleem dat voor iedereen herkenbaar is, maar toch lastig op te lossen: voedselverspilling. Ook andere duurzaamheidsvraagstukken komen aan bod. De chef-koks kijken kritisch naar hun eigen bedrijf en treden op als ambassadeurs voor duurzaam genieten. Ze ondersteunen collega's om ook een voortrekkersrol te nemen om de horeca, bedrijfsrestaurants en keuken van verzorgingsinstellingen duurzamer te maken.
De echte kookliefhebbers kunnen het Sterrendiner meemaken. Green Cook vraagt hun om een recept op basis van biologische ingrediƫnten in te sturen. De 12 beste inzendingen mogen op 12-12 naar Den Haag komen, aftrap om 17:00 uur. De Green Cooks vormen de jury. De twaalf creatiefste inzendingen krijgen een boodschappenpakket van de Groene Kerstman.
De recepten moeten voor 7 december 2011 ingestuurd worden. Dit kan via [email protected].
Klik hier voor meer informatie over het Sterrendiner.
Bron: Proef de aandacht