Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogleraar R. van Haren:

"Lupine ideale grondstof om voedingsmiddelen mee te verduurzamen"

Vleesvervangers op basis van lupine zijn lekker, duurzaam én goed voor de gezondheid. De boon van de lupineplant biedt een ideale grondstof om onze voedingsmiddelen mee te verduurzamen, zegt hoogleraar R. van Haren van de RUG.

Lupine is een inheemse plant die eenvoudig geteeld kan worden, zonder excessief gebruik van kunstmest en chemische middelen. Een groot voordeel van lupine is dat de plant zijn eigen voedingsstof maakt door stikstof uit lucht om te zetten. Daardoor is er minder kunstmest nodig en wordt de CO2-emissie bij kunstmestproductie beperkt. Intensieve veehouderij belast het milieu juist. Door voeding op basis van plantaardige eiwitten kunnen volgens Van Haren wereldwijd tien keer zoveel mensen worden gevoed als nu het geval is.

Bron: ConsuMed
Publicatiedatum: