Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijken
Tot verbazing van Marion was onder de vijftien deelnemers ook een man. "Dat komt niet zo vaak voor." Vandaar ook dat ze begon met 'welkom dames'. De deelnemers hadden verschillende verwachtingen. Nienke hoopt bijvoorbeeld ideeën op te doen. "Ik wil graag nieuwe ingrediënten gebruiken." Een ander gaf aan het als ouder belangrijk te vinden om haar kinderen van goede voeding te voorzien. Ook was onder de deelnemers iemand die sinds een tijdje vegetarisch eet en graag geïnspireerd wilde worden.
Op het menu stond een wortellinzensoep, een pastinaak-kaasburger, gebakken rode kool, gierst en pruimentaart. Een voor een liet Marion zien hoe deze gerechten met echte ingrediënten bereid moeten worden. Sommige ingrediënten riepen wel wat vragen op. Smaakmaker Kobu vereiste bijvoorbeeld wat uitleg. Ook hadden de meesten nog nooit een nootmuskaat gezien.
Ze gaf als tip om iedere dag een soepje te bereiden. "Dit bevat heel veel mineralen." Belangrijk is ook om bij het koken echt de zintuigen te gebruiken. "Dan kan er weinig misgaan." Tussen de les door werden volop vragen gesteld, over de ingrediënten, maar Marion werd ook gevraagd naar haar mening over E-nummers.
Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijken
De deelnemers mochten op het eind uiteraard zelf alles proeven
Variatie op de Kaart
Marion zet zich ook volop in voor meer variatie in vega-gerechten op de kaart. "Geitenkaas, iets met champignons en rabarber. Daar blijft het vaak ook bij." Ze heeft in het kader van 'Variatie op de Kaart' dinsdagavond zo'n 100 koks onderricht over gevarieerd vegetarisch koken. Een gierstgerecht won. "Dat was erg leuk. Ik had dit even daarvoor uitgelegd, aangezien het goed bereiden van gierst echt niet eenvoudig is."Klik hier om de foto's van de kookles en de vernieuwde Estafette-winkel te bekijken
Voor meer informatie: www.pluimes.nl, [email protected], 076 5153809.