Eerste lactosevrije melk en yoghurt verkrijgbaar in Nieuw-Zeeland
Greer heeft al gesproken met de belangrijke retailer Foodstuffs. Het nieuwe product komt in speciaalzaken en biologische winkels in Southland, Dunedin, Christchurch en Auckland te liggen.
"Het belangrijkste is dat de producten lactose-vrij zijn. Nieuw-Zeelanders met lactose-intolerantie zouden niet ver moeten hoeven zoeken naar dit soort producten." Robin Greer is in de leer gegaan in Australiƫ, waar wel al lactosevrije yoghurt en melk verkrijgbaar. Hij nam in eerste instantie aan dat Fonterra deze technologie al in huis zou hebben, maar niets bleek minder waar. "Ik denk dat dit een te kleine markt is voor de coƶperatie."
De producent maakt ook biologische kaas, maar het is nog maar de vraag of deze ook in een lactosevrije variant op de markt zal komen. "De mogelijkheden hierin moeten we nog bekijken."
De familie Greer heeft het bedrijf twaalf jaar geleden officieel naar biologisch omgeschakeld. Op de 300 hectare grote boerderij in Waikato lopen 750 Jersey-koeien.
De Griekse yoghurt is zowel naturel als met honing gezoet verkrijgbaar. En de melk wordt verkocht in 1- en 2-literflessen.