Primeur: biologische hop
Nog nooit eerder is het een Nederlandse boer gelukt biologische hop te telen. Hopboer en fruitteler Roger Wouters bewijst dat het kan. Al vroeg in de morgen starten medewerkers en vrienden van de brouwerij met de oogst van de hop. Hop is een belangrijke grondstof bij de bierbereiding, naast water, mout, gist en natuurlijk het geheim van de brouwer. De Gulpener Bierbrouwerij gebruikt als enige brouwerij in Nederland enkel milieuvriendelijk geteelde producten afkomstig van boeren uit de regio. Om 12:00 uur vindt hierover een persconferentie plaats.Gulpener Locallicious
Op het festivalterrein is er speciale aandacht voor het nieuwe initiatief Gulpener Locallicious waar Limburgse producenten de bezoekers laten proeven en genieten van de diverse producten die de lokale omgeving te bieden heeft. Zo kan genoten worden van speltproducten, fruit van de hopteler, koffie van Blanche Dael en presenteert Marc Krux (h)eerlijke streekhepkes.Bierproeverijen
Gedurende de dag worden er doorlopend bierproeverijen gegeven voor de bezoekers door vrienden van de biervereniging PINT.Klik hier voor meer informatie over de Gulpener Hopoogst.