ingrediƫnten uit de eigen regio.
Niet alleen het broodje is in de regio gebakken, maar ook het beleg, de zuivel en misschien ook wel het begeleidende sapje en het fruit komen van lokale leveranciers en producenten. Duurzaam geproduceerd en natuurlijk zo veel mogelijk vers en uit het seizoen.
Voor wie?
Gemeentes, waterschappen, provincies en bedrijfskantines.Hoe doet u mee?
- organiseer een lunch met een Broodje van de Streek tijdens de Week van de Smaak van 1 t/m 9 oktober
- bedenk er eventueel een leuke activiteit bij, zoals een bezoek aan een lokale
- producent, een proeverij (nodig een leverancier uit met een kraam in de kantine) of een workshop
- meld u aan via de website www.weekvandesmaak.nl
Hoe ondersteunt Stichting Streekeigen Producten u bij de actie?
- promotie via programmakrant Week van de Smaak (600.000 ex), website en persberichten
- publicatie van een lijst met deelnemende organisaties en hun activiteiten
- organisatie van een landelijke aftrap van de campagne
- ze stuurt u op verzoek posters en andere materialen toe die u kunt gebruiken in de kantine en bedrijfsrestaurant
- ondersteunt u als u dat wilt, bij het zoeken van lokale leveranciers en producenten
- tijdens de Week van de Smaak verkiest ze de leukste Broodje van de Streekactiviteit - die van u?