Bij zaadteelt- en veredelingsbedrijf de Bolster worden meer dan 350 soorten bloemen, kruiden en groenten geteeld voor de zaadproductie. En in juli staat dit alles weelderig te bloeien op het veld. Op het programma stonden geleide bezoeken en er werd soep van rode bietjes en courgettes van eigen hand en land geserveerd. Die viel duidelijk wel in de smaak, want ze was al snel opgesoupeerd. En de geleide bezoeken gingen aan één stuk door.
Binnen konden de bezoekers leren over het drogen, schonen, sorteren en verpakken van de zaden. En buiten, bij de kas en op het veld, werd het verhaal van de veredeling en de zaadteelt verteld. De bezoekers kwamen met veel enthousiasme en vele vragen,over teeltwijzen, rassen, bedrijfskundige aspecten en over het hoe en wat van het veredelen. Er werd onder ander uitgelegd waarom het veredelen zolang duurt en zo'n kostelijke bezigheid is. Bij het bloemenveld kwamen de "oh's" en "ah's" en werd menig fotoshoot gehouden. De bezoekers vonden het interessant te zien hoe groentes bloeien en zaad zetten, te leren over zaadwinning, en de veelheid aan vormen en kleuren in bijvoorbeeld de courgettes te ontdekken.
Een open dag biedt de gelegenheid de banden tussen producent en consument aan te halen. Al kunnen bij de Bolster ter plekke zaden gekocht worden, het grootste deel van de verkopen gaat toch via briefwisseling of internet. Niet te vergelijken dus met de verkoop van een versproduct waarvoor klanten dagelijks naar de winkel komen. Zodoende was het voor velen een ontdekking dat er zoveel aan vooraf gaat voor de zakjes in de winkel komen te liggen.
Twee bezoekers die speciaal uit Zeeland kwamen voor de Open Dag schreven nog enthousiast een email om te bedanken voor het ontvangst: "Hallo beste medewerkers van de Bolster, bedankt voor de rondleidingen en de blik die wij mochten werpen in jullie bedrijf! We zijn erg blij dat we het hebben gedaan. Het bestellen van de zakjes zaad krijgt nu een heel andere dimensie." En ook voor het Bolster team was het een goede gelegenheid de vele tuiniers en tuinders te ontmoeten die de zaden weer op hun velden en in hun tuinen uitzaaien en verzorgen. Een vruchtbare dag dus, die volgend jaar beslist weer doorgaat.