Kistjes vergeten biologische groenten
Jeroen Venkel, bezig met zijn laatste stage kreeg de steekwoorden 'sexy & verrassend' en 'groen & biologisch' mee. Aan de lange chefs table, gedekt met echt gras en rood geblokte tafellopers en gedecoreerd met verschillende cressen, veldbloemen en kistjes vergeten biologische groenten, proeft een select gezelschap letterlijk en figuurlijk de sfeer van de keuken in een informele zetting.Groene stroom als intermezzo
Bij de heekfilet als voorgerecht werd á la minute met stikstof bereid tomatenijs geserveerd. De soep, een bouillon van eekhoorntjesbrood, werd uit een gieter over een tartaartje van hertenkalf, in de borden geschonken. Voor het hoofdgerecht, een duo van Baambrugse big, was er als verfrissend intermezzo ‘groene stroom’; het bloemknopje van de Sechuan plant zorgde voor de nodige commotie. Het digestief werd geserveerd in een mondspray flesje. De menukaart gemaakt van handgeschept katoenpapier met veldbloemzaden kregen alle gasten mee naar huis.Een kunstwerk van elk gerecht
Sales Manager Tico Mak kijkt terug op vier geslaagde avonden, vol positieve reacties. "Dat we een luxe uitstraling hebben en kwalitatief hoge gerechten serveren weten onze gasten wel. Met de chefs table laat ons keukenteam zien hoe 'innovatief' ze zijn en dat ze van elk gerecht een kunstwerk kunnen maken. Dit komt niet alleen naar voren in de presentatie, maar ook op de originele wijze van serveren. Jeroen is zeker geslaagd!"Bron: High Profile