Enige Bioland-gecertificeerd in Noord-Rijnland-Westfalen
Bio-Restaurant in Hattinger ontstaan uit idealisme van kok Axel Wegerman
Bevroren groenten, kant en klare sauzen zijn taboe voor de kok, net als geschilde aardappelen. "Hierin ben ik echt een idealist." Er werken vijf mensen aan de lunch en het diner, in totaal wordt voor gasten aan vijftien tafels gekookt. Wegermann is ervan overtuigd dat hij nieuwe klanten zal aantrekken. "Er zijn meer en meer allergieën," zegt de restauranthouder.
De kok heeft zelf een aantal allergieën, hierdoor is hij zelf biologisch gaan eten. Uiteindelijk besloot hij het restaurant van het hotel ook om te zetten in volledig biologisch. Wel had hij hier natuurlijk biologische producten voor nodig. Großhandel Weiling in Coesfeld wilde deze producten in eerste instantie niet leveren, omdat hij nog niet gecertificeerd was. Toen dit eenmaal zover was, kwam hij erachter dat de groothandel niet volledig ingesteld was op het zeer kleine aantal biologische restaurants. Zo werd de 50 liter room die hij per week verbruikt bijvoorbeeld aangeleverd in 200-grams verpakkingen.