Biologisch areaal Italië met 10 procent toegenomen
Vooral in de Zuid-Italiaanse regio's Siciliƫ, Puglia en Basilicata wordt veel geteeld, ook zijn hier veel biologische bedrijven actief. De meeste verwerkers bevinden zich in het noorden van het land (voornamelijk in 'Emilia Romagna' en Lombardije. In volgorde van belangrijkheid zijn dit de belangrijkste Italiaanse biologische producten: graan, olijfbomen, fruit, wijn, citrus en groente.
De Italiaanse minister van Landbouw, Giancarlo Galan, reageerde als volgt op de cijfers: "Onze biologische producten worden steeds meer gewaardeerd door de Italiaanse en de Europese consumenten, maar er moet nog veel gebeuren om de biologische landbouw verder te ondersteunen in de ontwikkeling. Het is noodzakelijk om de biologische omschakeling van nieuwe bedrijven aan te moedigen en instrumenten te vinden om de handelskanalen te verbeteren. Hier is nog veel behoefte aan. We willen deze opkomende markt zoveel mogelijk stimuleren, waarmee we tegemoet komen van de wensen van de consument", besluit Galan.
16-07-10