Groente en fruit van het seizoen
Tot halverwege de vorige eeuw aten we in Nederland alleen groente en fruit van het seizoen. Kropsla in de zomer en peen in de winter. Maar tegenwoordig komt het voedsel uit alle windstreken. Producten die van ver komen hebben een hoge klimaatbelasting omdat ze bijvoorbeeld met het vliegtuig zijn vervoerd. Daarnaast is ook het telen van groente en fruit in een kas een aanslag op het milieu. U kunt dus beter groente en fruit van het seizoen kiezen.Bewuste keushttp://www.agf.nl/nieuws/2010/0706/deka.gif
DekaMarkt heeft in samenwerking met Milieu Centraal een boekje ontwikkeld. Zo wordt uw keuze voor groente en fruit van het seizoen eenvoudiger. Milieu Centraal is een landelijke organisatie die consumenten praktische en betrouwbare milieu-informatie biedt.In het boekje staat per seizoen aangegeven welke groente en fruit klimaatvriendelijk zijn. Het boekje ligt voor u klaar in al onze winkels en kunt u hier downloaden.
Voordelen
Niet alleen het milieu en het klimaat hebben voordelen bij uw keuze voor groente en fruit van het seizoen. Seizoensproducten zijn veel verser, lekkerder en zitten vol vitaminen. Ook zijn seizoensproducten voordeliger omdat het minder geld kost om de producten te telen en te vervoeren.02-07-10