Noord-Amerika: Koffie blijft belangrijkste biologische importproduct
De biologische koffiemarkt is het afgelopen jaar met 4,1 procent gegroeid. Dit is opmerkelijk, aangezien de prijs voor biologische koffie door de recessie omhoog was gegaan, terwijl die van conventionele koffie stagneerde. De groei was wel opmerkelijk minder dan in de voorgaande vijf jaren. Tussen 2004 en 2009 groeide de markt voor biologische koffie jaarlijks namelijk met zo'n 21 procent.
De biologische koffiemarkt groeit vooral doordat de consumenten steeds meer kennis krijgen over de voordelen ervan. Niet alleen voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de bestaanszekerheid van de telers. Biologische koffie is kwaliteitskoffie. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten. In 2009 behoorden biologische koffieproducten uit Bolivia, Brazilië, Costa Rica, El Salvador en Nicaragua tot de winnende producten van de 'Cup of Excellence'. De beste koffie was zelfs afkomstig van een biologische teler in Bolivia (Agrotakesi SA)
15-06-10