Biologische citroenen
Van origine komt limoncello uit de Sorrento streek. Alleen met gebruik van de echte Limone di Sorrento mag het de naam 'Liquore di Limone di Sorrento I.G.P.' dragen. De Limone D’Oro van Peter en Rutger wordt gemaakt van biologische citroenen welke komen uit de Italiaanse Sorrento streek. "We hebben hiervoor gekozen, omdat we ook een groot deel van de citroenschil gebruiken. Je wilt natuurlijk niet allerlei pesticiden en andere ongezonde stoffen in je drank hebben. Dit zijn voor ons product de beste en lekkerste citroenen. We liggen inmiddels in zo’n 20 lokale slijterijen en bij verschillende horecabedrijven. Momenteel zijn we bezig om bij Mitra Slijterij in het assortiment te worden opgenomen", vertelt Peter.Bronzen medaille
Dat het verfijnen en uitgebreid de tijd nemen om een goed product op de markt te brengen zijn vruchten af heeft geworpen, bleek wel toen de heren een bronzen medaille wonnen tijdens een wedstrijd in Berlijn. "In Berlijn deden we mee aan de International Spirits Competition. Meer dan 300 producten deden daar aan mee, allemaal likeuren en whisky's et cetera. Deze werden in subcategorieën beoordeeld. Wij hebben vorige week de bronzen medaille in fruitlikeuren gewonnen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee en super trots op. Het is echt een beloning op ons harde werken en uitgebreid verfijnen van onze limoncello", zegt Peter.Vanuit de huiskamer
Momenteel produceren de twee eigenaren de limoncello vanuit een keuken. Peter vervolgt: "We mogen gebruik maken van de professionele keuken van een vriend. De opslag en het etiketteren doen we vanuit huis. We groeien momenteel wel hard en zijn wel een beetje aan het kijken naar een grotere locatie, maar stellen dit zo lang mogelijk uit om kosten te besparen. De etiketten hebben we ook laten maken door iemand in onze kennissen kring die een grafisch vormgeving bedrijf heeft. We willen zoveel mogelijk werken met mensen die we kennen en met mensen die ons kennen."Uitbreiding
De collectie is inmiddels uitgebreid met nog twee smaken, namelijk Frambocello en Arancello. "Deze zetten we nu nog in als test pilot om te kijken hoe het aanslaat. Onze droom is om uiteindelijk onze producten in heel Nederland te kunnen laten proeven. We hebben altijd allebei al een eigen zaak willen beginnen. In eerste instantie was dat in de horeca. Maar we krijgen nu zoveel positieve reactie, dat dit misschien wel de manier is en dat we, ook met schappelijkere tijden, verder kunnen uitbreiden. We zien het rooskleurig in en hebben nog veel ambitie", zo eindigt Peter.Voor meer informatie:
Peter Romeijnders en Rutger Wolters
Limone D’Oro
Berkenlaan 217
7204 EH Zutphen
[email protected]
www.limonedoro.com