Streekparade Vak- en Publieksdag 2013 in Stadscentrum Almere
De Streekparade wordt georganiseerd aan het begin van de Week van de Smaak. Er worden circa 25.000 bezoekers verwacht in het centrum van Almere, verspreid over de Publieksdag op zondag 29 september 2013 en de vakdag op maandag 30 september.Claus Meyer
Koken met producten van de eigen breedtegraad
In restaurant Noma wordt uitsluitend gekookt met Nordische producten. Claus Meyer vertelt tijdens de Streekparade Vakdag op maandag 30 september 2013 Nederlandse chefkoks, boeren, vissers, ambachtelijke producenten en retailers over de kansen en mogelijkheden van dit nieuwe koken. In de middag zijn er diverse workshops waarin bijzondere Nederlandse streekproducten centraal staan zoals aardappelrassen, granen, geit, gans en koken met zeewater. De workshops worden onder meer gegeven door Frank van Eerd (Bisschopsmolen), Ina Eleveld (bio-geitenboerderij Hansketien) en Thijs Wullens (Aqua Divina).Landelijke publieksdag brengt vraag en aanbod van streekproducten bij elkaar
Voorafgaand aan de vakdag vindt op zondag 29 september een landelijke publieksdag plaats. Tijdens deze publieksdag staat de hele binnenstad van Almere in het teken van mooie, eerlijke en pure producten. Verspreidt over de winkelstraten, pleinen en diverse panden vindt het publiek hier een culinaire streekmarkt met de lekkerste streekproducten als groente en fruit van het seizoen, boerenkaas, vrije uitloop eieren, vlees, vis, kruiden en brood. Vers van de boer of ambachtelijk gemaakt. Daarnaast zijn er verspreid over de stad verschillende Pop-up Restaurants waar diverse topchefs koken met (h)eerlijke seizoensproducten. En zijn er kooktheaters voor kennis en inspiratie over nieuwe streken, oude voedselambachten en lekker koken.Meer informatie is te vinden op www.streekparade.nl. De Streekparade is ook te volgen op Twitter (@streekparade).